Award Winning Commercial Projects

Environmental Award SealThese awards were issued by the Professional Landcare Network (PLANET), which is an international association serving more than 100,000 lawn care & landscape professionals. These prestigious awards are given to those who execute superior projects contributing to environmental improvement. To view all awards received, see our Awards page.


  • 2012 Grand Award - The Mirabella

    mirabella 3

    The Mirabella is a resident centered continuing care retirement community located in Portland, OR south waterfront blocks. The Mirabella is a 30 story high rise that was designed to reach LEED platinum certification, which is the highest rating possible. The Mirabella consisted of landscaping on multiple levels such as the 1st, 2nd, 3rd, 5th, 7th[…] Read More »

    Click here to learn more about this project »

  • 2011 Merit Award — Cyan PDX

    Cyan PDX

    The Cyan PDX is a 380,000 square foot apartment building located in downtown Portland, OR. The building itself contains 354 apartments, 6,000 square feet of retail space and a 13,000 square foot private garden. This project received the LEED Gold designation.

    Click here to learn more about this project »

  • 2011 Grand Award — PDX Headquarters

    PDX Headquarters

    The PDX Headquarters, located right next to the Portland International Airport main terminal, was developed with the intent to consolidate the Port of Portland’s offices and employees into a centralized location. The design from top to bottom was focused around efficiency. The project team had a goal of reaching LEED Gold status and ended up being awarded the Platinum designation.

    Click here to learn more about this project »

  • 2010 Merit Award — Red Soils Plaza

    Red Soils Plaza

    The Red Soils Campus was developed on a 55+ acre site in Clackamas County Oregon. The name comes from the land on which it was built, specifically the red clay soil that is commonly found here. The intent was to consolidate most of the county’s government services and facilities into a centralized campus area. The campus itself combines commercial development, public civic areas, sustainable building practices and open space and recreation facilities.

    Click here to learn more about this project »

  • 2009 Merit Award — The Avenue Lofts

    The Avenue Lofts

    The Avenue Lofts, located in the center of Portland’s Pearl District (formally the Meier & Frank Warehouse), was a renovation of an existing industrial building originally built in 1923. The building has been established as one of Portland’s historic landmarks and has been listed in the National Register of Historic Places. In a former industrial area, The Avenue Lofts was renovated into urban lofts to match the redevelopment of the surrounding industrial area into what is now known as The Pearl District.

    Click here to learn more about this project »

  • 2009 Grand Award — The Meriwether Towers

    The Meriwether Towers

    The Meriwether Towers was the first residential building to be completed in Portland’s South Waterfront District. This project received LEED Gold certification. The Meriwether includes many eco-friendly luxury homes with retail located in its west tower. With the amount of construction being done in the South Waterfront District, safety coordination and communication was vital. The project consisted of landscaping on both towers located adjacent the Willamette River.

    Click here to learn more about this project »

  • 2009 Grand Award — The Vaux

    The Vaux

    The Vaux is a residential building located in Portland’s Pearl District. It was named after the thousands of migrating Vaux’s Swifts that take up a temporary residence at a nearby elementary school. Each fall neighbors gather to watch as the Swifts come back to their fall home. The design for the Vaux was inspired by Northwest architecture and this neighborhood tradition. The interior courtyard’s open space included landscaping, architectural slabs, natural stone walls and water features.

    Click here to learn more about this project »